Livezile Noastre

Ambele livezi se afla in zona comunei Traian din judetul Bacau insumand o suprafata totala de 6 ha. Dorim ca in curand rodul acestor livezi sa poata fi oferite consumatorilor care apreciaza si is doresc fructe sanatoase, cu miez de calitate . Pentru aceasta am ales soiuri romanesti dar si frantuzesti renumite pentru nucile de calibru mare si calitati organoleptice superioare.

A fost infiintata in primavara anului 2020. Pe o suprafata de 3 ha s-au plantat cu distanta de plantare 10,00 m x 5,00 m, 550 de pomi  . Schema de plantare a cuprins 3 soiuri Geoagiu 65 , Germisara si polenizatorul Susita , toate soiuri  de nuc altoit,  soi romanesc  pe port altoiul Juglans regia .

Livada dispune de un sistem de irigare  si fertilizare  automatizat deservit de o pompa de sumersibila aflata la mare adancime.

Livada se afla pe dealul din zona Hertioana comuna Traian unde cu multimp in urma a mai existat o exploatatie agricola care era uscata si neexploatata. Am inceput prin defrisarea si curatarea terenului, imprejmuirea cu gard si apoi plantarea puietilor de nuc.

 In decembrie anul 2020 cea de a doua livada a fost plantata in sistem superintensiv. Astfel schema de plantare cu distanta intre pomi de 8,00 m x 4,00 m a cuprins  1000 de nuici altoiti soiuri frantuzesti , pe portaltoiul Juglans regia. In aceasta livada se gasesc soiurile Franquette, Fernor, Pieral ( Lara ) Meylanaise si Fernette .

 In primavera 2021 se va realiza un sistem de irigatie  si feritilizare  prin picurare , sistem automatizat  care v-a asigura o dezvoltare si o fructificare cat mai buna.  Livada se afla pe dealul din zona Hertioana de jos  comuna Traian .  Si aici lucrarile au vizat pregatirea terenului , imprejmuirea si apoi plantarea puietilor livrati din Franta.

 Toti puietii sunt din categoria biologica CAC ( conformitas agrarian communitatis ) avand documente de calitate si conformitate.