Livezile Noastre

Ambele livezi se afla in zona comunei Traian din judetul Bacau insumand o suprafata totala de 6 ha. Dorim ca in curand rodul acestor livezi sa poata fi oferite consumatorilor care apreciaza si is doresc fructe sanatoase, cu miez de calitate . Pentru aceasta am ales soiuri romanesti dar si frantuzesti renumite pentru nucile de calibru mare si calitati organoleptice superioare.

Livada de nuci romanesti

A fost infiintata in primavara anului 2020. Pe o suprafata de 3 ha s-au plantat cu distanta de plantare 10,00 m x 5,00 m, 550 de pomi  . Schema de plantare a cuprins 3 soiuri Geoagiu 65 , Germisara si polenizatorul Susita , toate soiuri  de nuc altoit,  soi romanesc  pe port altoiul Juglans regia .

Livada dispune de un sistem de irigare  si fertilizare  automatizat deservit de o pompa de sumersibila aflata la mare adancime.

Livada se afla pe dealul din zona Hertioana comuna Traian unde cu multimp in urma a mai existat o exploatatie agricola care era uscata si neexploatata. Am inceput prin defrisarea si curatarea terenului, imprejmuirea cu gard si apoi plantarea puietilor de nuc.

Livada de nuci frantuzesti

 In decembrie anul 2020 cea de a doua livada a fost plantata in sistem superintensiv. Astfel schema de plantare cu distanta intre pomi de 8,00 m x 4,00 m a cuprins  1000 de nuici altoiti soiuri frantuzesti , pe portaltoiul Juglans regia. In aceasta livada se gasesc soiurile Franquette, Fernor, Pieral ( Lara ) Meylanaise si Fernette .

 In primavera 2021 se va realiza un sistem de irigatie  si feritilizare  prin picurare , sistem automatizat  care v-a asigura o dezvoltare si o fructificare cat mai buna.  Livada se afla pe dealul din zona Hertioana de jos  comuna Traian .  Si aici lucrarile au vizat pregatirea terenului , imprejmuirea si apoi plantarea puietilor livrati din Franta.

 Toti puietii sunt din categoria biologica CAC ( conformitas agrarian communitatis ) avand documente de calitate si conformitate.